Tisk Poslat recept
V oblíbených

Domácí vaječný koňak Uvařeno 27 735x


Recept

  1. Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme k varu a na velmi mírném plameni povaříme asi 20 minut. Po povaření necháme chvíli vychladnout a přecedíme.
  2. Žloutky s cukrem ušleháme v míse, pak dáme mísu do vodní lázně s vroucí vodou a dále pořádně prošleháme. Po chvíli zašneme postupně do vaječné směsi vlévat a zašlehávat teplé svařené víno a vytváříme tak tekutý a trochu napěněný vaječný koňak.
  3. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě jej nalijeme do šálků a posypeme trochou mleté skořice, případně jej můžeme uzavřít do sklenic a uchovat v chladu na pozdější konzumaci.

Další recepty na Domácí vaječný koňak

Vyzkoušejte další podobné recepty na Domácí vaječný koňak
Ingredience
  • 350 ml bílé víno
  • 5 hřebíček
  • kousek skořice
  • na špičku nože skořice
  • lžička pomerančová kůra
  • lžička citrónová kůra
  • 4 žloutky
  • 3 lžíce cukr
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Přidejte první komentář

Nejlepší dnešní recepty

Podobné recepty

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Nyní přidáme rum, opět vyšleháme a domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme

Vaječný koňak pro děti

Vaječný koňak pro děti

V misce smícháme obě dvě mléka, vanilkový cukr, smetanu a muškátový oříšek. Vložíme do vodní lázně

Rodinný vaječný koňak

Rodinný vaječný koňak

Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek

Vaječný koňak s vodkou

Vaječný koňak s vodkou

V kastrolku promícháme mléko, smetanu, skořici, vanilku a vyškrábnutou dřeň a muškátový oříšek. Uveďte

Mňam vaječný koňak

Mňam vaječný koňak

V hrnci přivedeme k varu smetanu s oběma druhy cukru a necháme je v ní rozpustit. Odstavíme. Po vychladnutí