Ty nejlepší recepty na domácí vánoční vaječný koňak

Domácí vaječný koňak podle prababičky

Ingredience
  • 6 ks žloutky
  • 500 ml smetana (12 %)
  • 230 g cukr (moučka)
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 300 ml rum (třtinový)
 Čas přípravy 30 min - infuze smetany asi 1 hod, odležení koňaku 4 týdny
  Přidejte fotku 
  1. Do kastrolku vlijeme smetanu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, tupou stranou nože a vyškrábneme semínka, která přidáme ke smetaně.
  2. Poté smetanu přivedeme k varu, stáhneme z plotny a necháme hodinu odležet.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, do které nalijeme smetanu a rum.
  4. Koňak nalijeme do čistých lahví a necháme měsíc odležet.