Ty nejlepší recepty na domácí vánoční vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 350 ml bílé víno
  • 5 hřebíček
  • kousek skořice
  • na špičku nože skořice
  • lžička pomerančová kůra
  • lžička citrónová kůra
  • 4 žloutky
  • 3 lžíce cukr

Postup přípravy receptu:

  1. Bílé víno vlijeme do hrnce, přidáme kousek celé skořice, hřebíčky a pomerančovou i citrónovou kůru. Přivedeme k varu a na velmi mírném plameni povaříme asi 20 minut. Po povaření necháme chvíli vychladnout a přecedíme.
  2. Žloutky s cukrem ušleháme v míse, pak dáme mísu do vodní lázně s vroucí vodou a dále pořádně prošleháme. Po chvíli zašneme postupně do vaječné směsi vlévat a zašlehávat teplé svařené víno a vytváříme tak tekutý a trochu napěněný vaječný koňak.
  3. Hotový vaječný koňak můžeme ihned podávat, v tom případě jej nalijeme do šálků a posypeme trochou mleté skořice, případně jej můžeme uzavřít do sklenic a uchovat v chladu na pozdější konzumaci.