Prémiový obsah
★★★
5.4K čtenářů
janapozarova
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Sušené ovoce si namočíme do rumu, scedíme a smícháme s ostatními surovinami na těsto, které necháme pod
Mouku si prosejeme do mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které ve fólii necháme půl hodiny
Do menší nádoby dáme rum, skořici, badyán, sirup a zázvor. Necháme chladit asi 30 minut. poté přecedíme
Dýni nakrájíme na kousky, osolíme, zakápneme olejem a pečeme na 180°C asi 30 minut. Upečenou dýni rozmixujeme
Ohřejeme víno s cukrem, kořením a rozinkami a necháme asi hodinu odstát. Přivedeme k varu, ale nevaříme
Hotový punč můžeme podávat s nakrájeným ovocem.
Rozinky a brusinky zalijeme rumem a necháme vyluhovat. Poté dáme do hrnce zalijeme vínem, přidáme zbytek
Utřeme si vejce s cukry, máslem, přidáme špetku soli. Přidáme vejce natvrdo, skořici, kardamon, mandle
Veky nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, nakrájenou pažitku a vejce. Smícháme a potom
Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme
Ze surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které hned vyválíme na plát asi 3 mm silný. Vykrajujeme