Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
V horkém čaji rozpustíme za stálého míchání cukr, přilijeme sherry, vodku, citronovou šťávu a trochu
Vodu, cukr a víno smícháme, zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Pak odstavíme z plotny, přidáme vodku
Cukr nasypeme do 500 ml vody a prevaříme. Potom přilijeme bílé víno a odstavíme od zdroje tepla. Přilijeme
Ananas nakrájíme na malé kostičky, případně máme-li plechovku s kousky ananasu, zcedíme jej a dáme do
Pomeranče oloupeme, nejen od kůry, ale i od vnitřních slupek a dužinu nakrájíme na kousky. Jablka oloupeme
Sáčky s čajem přelijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Pak sáčky vytáhneme, přilijeme
Cukr svaříme s mlékem, přidáme rum a brandy, trochu přihřejeme, nevaříme. Může se podávat i vychlazený
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme
Připravíme si vyšší silnostěnné sklenice s ouškem, vložíme lžičku medu, lžičku sirupu a 50 ml rumu. Přivedeme
V horkém čaji rozpustíme med, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůrů, kůru z poloviny citronu, a ostatní