Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Tekuté přísady si smícháme v hrnci a zahřejeme, poté naléváme do sklenic z varného skla. Ozdobíme si
Alkohol nalijeme do sklenic a poté zalijeme horkým džusem. Ozdobíme ovocem a skořicí a podáváme horké
Cukr nasypeme do 500 ml vody a prevaříme. Potom přilijeme bílé víno a odstavíme od zdroje tepla. Přilijeme
V horkém čaji rozpustíme za stálého míchání cukr, přilijeme sherry, vodku, citronovou šťávu a trochu
Pomeranče oloupeme, nejen od kůry, ale i od vnitřních slupek a dužinu nakrájíme na kousky. Jablka oloupeme
Ananas nakrájíme na malé kostičky, případně máme-li plechovku s kousky ananasu, zcedíme jej a dáme do
Vodu, cukr a víno smícháme, zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Pak odstavíme z plotny, přidáme vodku
Cukr svaříme s mlékem, přidáme rum a brandy, trochu přihřejeme, nevaříme. Může se podávat i vychlazený
Čaj osladíme, přidáme z 1 pomeranče a poloviny citrónu strouhanou kůru, koření a vše asi 5 minut vaříme