Vánoční vaječňák podle Ládi Hrušky


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Postup je velmi jednoduchý a Láďou Hruškou dávno osvědčený. Stačí všechny žloutky rozmixovat s cukrem moučkovým i vanilkovým do jemného krému.
  2. Poté nalijeme kondenzované mléko a rozmixujeme znovu.
  3. Nakonec přilijeme tuzemský rum. Jeho množství volíme dle chutí. Na pět vajec (žloutků) se většinou hodí 0,75 l.

Pokud se vám tato rychlovka nelíbí, máme tu pro vás další náročnější recepty na vaječný koňak

Ingredience
  • 5 ks vejce
  • 5 lžíce cukr (moučkový)
  • 1 cukr (vanilkový)
  • 1 kondenzované mléko (sladké)
  • rum (tuzemský)
Čas přípravy: 20 minut
Kategorie receptu: VaječnýKoňak.cz - likéry