Vánoční vaječňák podle Ládi Hrušky


Ingredience
  • 5 ks vejce
  • 5 lžíce cukr (moučkový)
  • 1 cukr (vanilkový)
  • 1 kondenzované mléko (sladké)
  • rum (tuzemský)

Čas přípravy: 20 minut

Postup přípravy receptu:

  1. Postup je velmi jednoduchý a Láďou Hruškou dávno osvědčený. Stačí všechny žloutky rozmixovat s cukrem moučkovým i vanilkovým do jemného krému.
  2. Poté nalijeme kondenzované mléko a rozmixujeme znovu.
  3. Nakonec přilijeme tuzemský rum. Jeho množství volíme dle chutí. Na pět vajec (žloutků) se většinou hodí 0,75 l.

Poznámka:

Pokud se vám tato rychlovka nelíbí, máme tu pro vás další náročnější recepty na vaječný koňak

Pošlete recept sobě nebo svým známým