Ty nejlepší recepty na domácí vánoční vaječný koňak

Vánoční vaječňák podle Ládi Hrušky

Ingredience
  • 5 ks vejce
  • 5 lžíce cukr (moučkový)
  • 1 cukr (vanilkový)
  • 1 kondenzované mléko (sladké)
  • rum (tuzemský)
 Čas přípravy 20 min
  Přidejte fotku 
  1. Postup je velmi jednoduchý a Láďou Hruškou dávno osvědčený. Stačí všechny žloutky rozmixovat s cukrem moučkovým i vanilkovým do jemného krému.
  2. Poté nalijeme kondenzované mléko a rozmixujeme znovu.
  3. Nakonec přilijeme tuzemský rum. Jeho množství volíme dle chutí. Na pět vajec (žloutků) se většinou hodí 0,75 l.

Poznámka

Pokud se vám tato rychlovka nelíbí, máme tu pro vás další náročnější recepty na vaječný koňak