Hrušky omyjeme, neloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtiny párátka, naporcujeme a každou porci obložíme trochou hruškové
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mouku prosetou s práškem od
100 ml horké vody, rozmícháme lžičku medu, přidáme hruškovou Hotový nápoj ozdobíme kouskem hrušky a podáváme.
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Maso nakrájíme na plátky (je lepší koupit již nakrájené) a naložíme do bílého jogurtu s česnekem. Necháme
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Ovoce očistíme, omyjeme a nasypeme do většího pekáčku. Zasypeme cukrem a promícháme. Dáme péct do trouby
Máslo, cukr sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme vejce a lehce zamícháme. Švestky vypeckujeme
Na náplň vyšleháme změklé máslo se žloutkem a rumem kousek těsta a uděláme do těsta ve formičce důlek, naplníme
Slepici zalijeme vodou, osolíme a na mírném ohni vaříme 20 minut. Když polévka začne vařit, stahujeme
Mouku prosejeme do misky, smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kousky másla, vejce a trošku mléka
Cukr nasypeme do hluboké mísy a přidáme máslo pokojové teploty. Spojíme a přisypeme mouku vejce a citrónovou
Všechny ingredience si smícháme dohromady, dokud nám nevznikne pěkné těsto. Plech si vymažeme a vysypeme