Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Naplněnou jitrnici zašpejlujeme i na druhé straně. Po vytažení jitrnice zchladíme.
Vložíme do polévky a vaříme do té doby než jitrnice Jitrnice můžeme zamrazit nebo spotřebovat ihned.
Očištěnou vepřovou hlavu a kůže uvaříme doměkka. Libové maso umeleme nahrubo, zbytek (včetně syrových
Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk očistíme, a vše umeleme na
Jitrnice namočíme na chvíli do horké (ne však vařící
Moravské jitrnice vaříme zvolna ve vodě 90 °C horké Uvařené moravské kroupové jitrnice vybereme z horké
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Maso si nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme cibuli, koření, osolíme a povaříme. Vyndáme, spolu s játry
Zvolna vaříme 10–15 minut v hrnci s vývarem (uvařené jitrnice
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Nádivka: Špek orestujeme s cibulí a vmícháme do nakrájeného a navlhčeného rohlíku. Přidáme žloutky, sekanou
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a odložíme na chladné místo
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla a jitrnici ze Vše podáváme společně jitrnici s bramborem a nakládaným
Kdo na to není, může si část směsi na jitrnice upéct Jitrnice vaříme jen 15 minut při 85 °C.
Maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Na tento
Houby očistíme, nakrájíme na kostky a cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Vše orestujeme na oleji, zaprášíme
Lilky zbavíme stonků, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Důkladně osolíme a asi po 10 minutách opláchneme
Smícháme vzešlý kvásek, změklé máslo, žloutky a rum, poté přidáme zbytek a necháme vykynout. Uděláme
Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme ho trochu vychladnout a odstraníme škraloup. Poté přidáme